Kategorier
Catering

Frågor och svar om catering

De allra flesta personer anordnar någon gång i sitt liv en lite större tillställning och fest där släkt, vänner och bekanta bjuds in för att fira en speciellt händelse. Det kan här handla om att man fyller jämnt, att man har gift sig eller att man firar in det nya året och således arrangerar en nyårsfest. Oavsett anledning så finns det vid sådana större tillställningar all anledning att överväga att ta in extern hjälp då det kommer till mat och servering av denna snarare än att sköta allt detta på egen hand. Att vända sig till en företag som erbjuder catering brukar var en god lösning; en lösning som tyvärr dras med ett ganska dåligt rykte.

Ser man till catering så är det alltid lite av ett vågspel i och med att man inte kan provsmaka maten innan och således köper lite av grisen i säcken. Det är just detta som gjort att många ryggar tillbaka så man nämner ordet catering och detta i kombination med att man haft dåliga upplevelser tidigare gör att alternativet faller bort. Något som det inte behöver göra, catering går att hitta; både till ett bra pris och med mat som håller högsta kvalitet.

Vi reder ut hur man ska gå tillväga och vad som omfattas av begreppet catering och vi gör detta genom några enkla frågor och svar. Staden vi fokuserar på är Stockholm då den – helt enkelt – har störst utbud.

Vad ingår i catering?

Utöver det självklara i form av mat, dryck, servering och disk så kan man i Stockholm ofta även välja att inkludera en ljudanläggning, specialutforma sin meny och i vissa fall även hyra en lokal av det företag man anlitar för catering. Detta tack vare dessa firmors breda kontaktnät och omfattande samarbete med fastighetsägare. Dessutom så brukar en del cateringfirmor även hyra ut partytält – perfekt för sommarfesterna i Stockholm!

Är catering dyrt i Stockholm?

Priset varierar och beror helt på vilken firma man väljer samt hur många extratjänster man väljer. Generellt sett över hela landet så är dock catering billigt i Stockholm, något som man kan förklara av att det där finns en betydligt högre konkurrens och att priserna därmed blivit lägre. Ju fler företag du kontaktar – desto större chans har du också att hitta catering som passar din egen plånbok. Utan att det för den saken skull påverkar matens kvalitet.

Vilken mat får man om man beställer catering?

Många personer tänker sig en slags mobil skolbespisning då de hör ordet catering och till viss del stämmer detta också – eller snarare stämde. Numera så kan man välja mellan de flesta maträtter som finns och som dessutom kommer från världens alla hörn; Italien, Spanien, Asien, Sverige eller USA spelar ingen roll i Stockholm. Det finns catering som passar de flesta smaklökar.

Vegetarisk catering är väl tråkig?

Här har den stora förändringen skett gällande catering. Då man förr fick en trist, vanlig sallad och en torr brödbit så får man idag välja bland flera olika spännande rätter även som vegetarian. Numera så är det så att även köttätare till stor del väljer från den vegetariska menyn och det om något säger väl allt?