Kategorier
Catering

Festlig mat till festliga tillfällen

Att mötas och umgås är viktigt för människor. Återknyta vänskap och fira alla de högtider vi älskar. Maten är en viktig del av det hela. Catering gör umgänget enklare, lättare och godare.

Vi människor är sociala varelser. Vi tycker om att träffas, prata och skratta tillsammans. Vi kommer från olika håll, men allas kulturer innehåller högtider som innebär umgänge med släkt och vänner och kollegor. Vi tar gärna chansen att fira tillsammans med god mat och dryck. Medan vissa högtider och tillfällen traditionellt mest frias tillsammans med våra närmaste, så finns det andra fester som vi gärna delar med många. När ett sådant tillfälle ska organiseras krävs en hel del planering. Vad vi ska äta är en av de första frågorna många av oss ställer. Många gånger är maten given eftersom det traditionellt är vissa rätter som “ska” vara med, medan andra gånger är det mer fritt.

Valfrihet på hög nivå

Tillfällen som företagsfester, studentfirande och bröllop ger oftast en mycket stor frihet att välja meny. Vill den eller de som är föremål för firande ha smörgåstårta eller en gammaldags svensk fika så är det så. Vill man istället ha en buffé med sydostasiatisk touch fungerar det exakt lika bra. Lite av charmen är att anlita en cateringfirma vid dessa tillfällen. Dels avlastar man ett antal personer som annars fått springa och jobba snarare än att delta i firandet. Dels blir variationen betydligt större eftersom en cateringfirma har betydligt fler ingredienser och recept i skafferiet än vi har hemma. Läs mer om catering på denna hemsida: cicada.se