Kategorier
Event

Boka barnkalaset på ett lekland

Som förälder så kommer man någon- eller några gånger att ställas inför det faktum att sitt barn vill bjuda sina vänner på kalas; detta i samband med sin födelsedag. Detta är ofta en rolig sak som dock sätter lite press på att man som förälder ska underhålla barnens kompisar, att man ska laga mat och tårta och – framförallt – att man också ska städa då kalaset väl är slut. Att städa efter en hel skol- eller dagisklass är verkligen inte det lättaste och ingenting som görs i en handvändning.

Ser man dessutom till att det krävs ett ganska stort utrymme för att inhysa tjugo barn så är detta ytterligare en aspekt som gör att det hela kan vara ganska krävande och pressande för en föräldern. Bor man exempelvis i en lägenhet i Stockholm så har man heller inget obegränsat utrymme och man har dessutom även grannarna att ta hänsyn till.

Att hålla ett barnkalas i en lägenhet i Stockholm där kanske tjugo barn – sockerstinna sådana! – leker, äter och tävlar med varandra, ja, det är kanske något som känns enkelt i teorin men som i praktiken kan vara betydligt svårare. Dock – det finns andra möjligheter att göra sitt barn nöjd och känna att just det barnkalas man anordnat har blivit perfekt och detta i form av att man flyttar festen till en annan lokal.

Vi menar här inte att man flyttar kalaset till någon tråkig föreningslokal utan att man istället bokar in ett besök på ett lekland. Vad är då ett lekland och hur fungerar det att anordna ett barnkalas i Stockholm på ett sådant?

Jo, ett lekland är precis som det låter; ett stort utrymme som är helt inrett med barnen i åtanke. Det finns alla sorters ställningar, nät, rutschkanor och studsmattor – kort och gott allting som gör att man som förälder kan hålla det perfekta barnkalaset för sitt barn. Man brukar dessutom – om man bokar för ett speciellt barnkalas – också kunna lägga till tårta, enklare mat samt även lekledare för barnens aktiviteter då man håller ett kalas på ett lekland; något som gör att man som förälder kan lämna allting i trygga händer.

Kunnig och kompetent personal på ett lekland

Det som många föräldrar pekar på som den största fördelen då det handlar om att arrangera ett barnkalas på ett lekland i Stockholm är dock det vi berörde ovan – man slipper städa. Just denna detalj är nog så viktig – åtminstone sett ur förälderns perspektiv – och istället för att stanna kvar och städa så kan man istället lämna detta lekland och helt överlåta städningen till en kunnig personal.

Ytterligare ett fördel i att boka in barnkalaset på ett lekland är att man som förälder får en chans att lära känna andra föräldrar och detta då man – som sagt – har personal som håller i själva lekandet och aktiviteterna som rör kalaset. Föräldrarna kan i lugn och ro sitta tillsammans och lära känna varandra – helt utan press i att barnen måste övervakas och underhållas; den detaljen sköts av det lekland som man valt att lägga barnkalaset på.

Minussidan då? Ja, om man ska peka på en sådan så handlar det om att Stockholm är n så pass stor stad där det finns många barn – detta innebär att man måste vara ute i god tid, planera och boka in detta barnkalas. Att ringa veckan innan fungerar tyvärr inte; lekland är populärt och här måste man som förälder således vara steget före. Ring och boka senast en månad innan.