Kategorier
Mat

De godaste tapas finns i Stockholms

På restaurangen med Stockholms bästa tapas kan många härliga minnen återupplevas, till exempel den där bröllopsresan som gick till Spanien för 14 år sedan.

Erik och Anna har en tradition när det gäller att fira bröllopsdag. Det är 14 år sedan de gifte sig och hittills har de inte missat det en enda gång. När de var nygifta så gick bröllopsresan till Spanien. Då hade de bara ögon för varandra när de satt på var sin sida om ett litet restaurangbord med tallrikarna med goda tapas emellan sig.

Sedan dess är traditionen att de ska äta tapas varje bröllopsdag. I början lagade de till de små rätterna tillsammans hemma i deras första lilla lägenhet. Sen blev ekonomin bättre och de kunde faktiskt åka ned till Spanien för att fira den tioåriga bröllopsdagen.

Endast tapas får komma mellan dem

Nu är de mitt uppe i karriären och har dessutom barn med allt vad det kräver i form av skjutsande till aktiviteter på fritiden, hjälp med läxläsning och annat. Men de har i alla fall hållit fast vid att det ska ätas tapas på bröllopsdagen. Idag är inget undantag, även om de båda är trötta och utarbetade.

Barnvakten är på plats, de är uppklädda och de är på väg till restaurangen som har Stockholms bästa tapas. Det vattnas redan i munnen. Förväntningarna är höga som alltid. Det är deras kväll och bara deras – inget annat ska få komma emellan dem, förutom tallrikar med goda tapas förstås.